Івано-Франківськ

Косівщина перейшла до «жовтої» зони карантину: що дозволили, а що ні

Під забороною залишається проведення в ресторанах святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.

 

Косівщина перейшла з «червоної» до «жовтої» зони карантинних обмежень у зв’язку із COVID-19, повідомляє Косівська РДА, пише ПІК.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

“Комплекс карантинних та обмежувальних заходів, запроваджених для стабілізації ситуації з COVID-19 в області та районі зокрема, ефективно спрацював. Тому, на підставі оцінки епідемічних показників на всій території Івано-Франківської області скасовано «червоний» рівень епідемічної небезпеки”, – йдеться у повідомленні.

З 00:00 год. 10 квітня 2021 року у районі відновлено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області (внутрішньо обласні маршрути).

“Такі перевезення пасажирів можливі виключно в кількості, не більшій, ніж кількість місць для сидіння. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот”, – йдеться у рішенні позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС.

Також від сьогодні у районі дозволено:

– діяльність суб’єктів господарювання (магазинів, ринків тощо), які обслуговують відвідувачів, за умови нанесення маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра; забезпечення працівників засобами індивідуального захисту. Такі суб’єкти господарювання повинні забезпечувати централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

– діяльність суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з 7-ї години до 24-ї години, за умови розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані не меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та не більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років). Відвідувачі цих закладів повинні заходити до закладу і пересуватися по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

– з 24-ї години до 7-ї години дозволяється діяльність з надання послуг громадського харчування тільки із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

– діяльність готелів; санаторно-курортних закладів; установ і закладів, які надають соціальні послуги; реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю;

– відвідування закладів освіти здобувачами освіти окрім випадків, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. В закладах освіти забороняється проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

  • Проте, вимогами «жовтого» рівня епідемічної небезпеки забороняється:
  • – перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту;
  • – перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
  • – самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
  • – проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;
  • – діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення.

Читайте також:

МОЗ оновило карантинні зони: Прикарпаття офіційно покинуло “червону зону”

Протягом доби щеплення від коронавірусу зробили понад 500 прикарпатців

В карпатських селах, як і сотні років тому, збивають масло у дерев’яних маслобійках ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено