Івано-Франківськ

У Рожнятові людей просять вибрати форму управління своїми будинками

Жителі багатоквартирних будинків мають до 1 липня визначитися з формою управління і письмово поінформувати селищну раду.

У Рожнятові мешканцям багатоквартирних  житлових будинків пропонують три форми управління. Про це йдеться на сайті Рожнятівської селищної ради, пише ПІК.

У Рожнятові людей просять визначитися із формою управління своїм будинком

Зокрема, люди можуть обрати управління:

  • Безпосередньо. Управління може здійснюватися безпосередньо самими власниками: все робимо самі за договором співвласників, коли треба щось зробити – зібралися і домовилися.
  • Управитель. Мешканці можуть вибрати управителя. Це може бути юридична особа або фізична особа-підприємець. Управитель виконує функції передбачені договором. Практично це те, що зазвичай зараз робить ЖЕК – утримання будинку і прибудинкової території.
  • ОСББ – об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

ОСББ, як юридична особа, набуває можливість отримувати кредитні кошти на проведення в будинках заходів з капітального ремонту, встановлення засобів обліку та регулювання, з термомодернізації та енергозаощадження, благоустрою прибудинкової території. В рамках держпрограми енергозбереження можна взяти кредит для придбання відповідних матеріалів і устаткування. При цьому, за законом, ОСББ можуть розраховувати на компенсацію до 40% від вартості придбаного, якщо воно було використано на енергоефективні заходи.

У разі, якщо співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу.

 До слова, консультації з цих питань можна отримати у відділі юридичного забезпечення та персоналу та відділі економічного розвитку та інвестицій, туризму та комунального майна селищної ради. (вул. Шкільна, 1, електронна пошта econom.rozh@gmail.com).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено