Івано-Франківськ

“Злодійські традиції”: нові подробиці затримання “смотрящих” у СІЗО Івано-Франківську (ФОТО)

Наразі встановлюються особи всіх спільників.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури двом особам, засудженим за ряд злочинів проти власності, проти життя та здоров’я особи та бандитизм, повідомлено про підозру у встановленні й поширенні злочинного впливу у слідчому ізоляторі, вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, учиненій за попередньою змовою групою осіб, та у придбанні наркотичних засобів (ч. 2 ст. 255-1,ч.2 ст. 189, ч. 2 ст. 307КК України).

Правоохоронці встановили, що двоє засуджених, серед яких громадянин Грузії, відбуваючи покарання в ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12», поширювали «злодійські традиції», закликали інших ув’язнених порушувати встановлені правила поведінки, організовували та безпосередньо здійснювали розподіл коштів, майна й інших активів та позиціонували себе так званими «смотрящими».

У листопаді 2020 року, погрожуючи застосуванням насильства до одного з ув’язнених, зловмисники пред’явили вимоги останньому передати грошові кошти в сумі 350 євро неіснуючого боргу за  здійснення  ігор на території установи та  ненаповнення «злодійського общака».

Крім того, один із указаних засуджених придбав психотропну речовину – амфетамін у великих розмірах, який було виявлено при огляді переданої на його ім`я посилки.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР Нацполіції України.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено