Івано-Франківськ

На Прикарпатті планують підвищити привабливість Пнівського замку

Проект сприятиме приїзду туристів, підвищить туристичну конкурентоспроможність Надвірнянщини.

610cda6f13736816766418 scaled

5 серпня відбулася презентація ґрантового проєкту «Об’єднані спадщиною: збереження історичного спадку фортеці Пнів в Україні та фортеці Ардуд в Румунії з метою розвитку туризму» (2SOFT/2.1/169), повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

У фокусі проєкту – Надвірнянський район Івано-Франківської області України з визначною пам’яткою національного значення XVI століття – Пнівською фортецею та повіт Сату-Маре в Румунії, представлений важливою археологічною пам’яткою – фортецею Ардуд.

Учасниками заходу також стали в. о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Галина Макота і начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Віталій Передерко.

Інфраструктурна діяльність проєкту та заходи з організації безпеки та збереження пам’яток спадщини Пньова та Ардуда включають, зокрема:

  • для фортеці Ардуд – закупівлю осушувачів високої потужності для контролю за вологістю повітря та забезпечення вентиляції, встановлення системи наземного освітлення в галереях фортеці, облаштування кам’яної бруківки та ремонт вхідних воріт;
  • для Пнівської фортеці – розміщення інформаційних дощок / знаків та встановлення системи освітлення навколо руїн фортеці, а крім того, покращення стану двох вищезгаданих фортець та створення нових засобів віртуальної реальності для інтерпретації об’єктів спадщини (3D-модель старої фортеці Ардуд, мобільний додаток / віртуальний путівник навколо руїн фортеці Пнів) слугуватиме ефективнішому використанню громадами можливостей для місцевого розвитку.

Віталій Передерко у своєму виступі зауважив:

«Ми маємо чітко зрозуміти специфіку нашої області, яка полягає в тому, що парадорів (закладів розміщення у об’єктах спадщини) у нас не буде, не буде у нас і класичного замкового туризму, як на Львівщині чи Тернопіллі – єдиний правильний, економічно обґрунтований розвиток напівзруйнованої замкової спадщини Івано-Франківщини – це проводити консерваційні роботи та створювати інтерпретаційні візит-центри. Цей проєкт є розвитковим, він обов’язково створить додану вартість, забезпечить сталість розвитку навколишньої території. Він сприятиме приїзду туристів, підвищить туристичну конкурентоспроможність Надвірнянщини».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено