В Україні відпускні ціни виробників на харчові продукти за рік збільшилися на 9-75%, повідомляє Укрінформ, пише ПІК.
Станом на 3 вересня 2021 року відпускні ціни виробників на олію в середньому по Україні становили 49,66 грн/кг (на 70% вище, ніж на 3 вересня 2020 року); на цукор – 22,09 грн/кг (на 75% вище); на молоко вищого ґатунку – 21,75 грн/кг (на 14% вище); на масло вершкове – 174,12 грн/кг (на 9% вище).
Крім того, яловичину станом на 3 вересня поточного року в середньому по Україні виробники продавали по 108,15 грн/кг (на 13% дорожче, ніж на 3 вересня 2020 року); свинину – по 89,61 грн/кг (на 5% дорожче); м’ясо птиці – по 58,81 грн (на 29% дорожче).
Детальніше на сайті Мінагрополітики.
Читайте також: