Івано-Франківськ

У Калуші розгортають додатковий відділ для лікування хворих на COVID-19

Станом на 17 вересня в Калуській ЦРЛ загалом перебуває 332 пацієнтів, котрі хворіють на коронавірус.

5ef5bd0a3698f

Генеральний директор Калуської лікарні Іван Красійчук повідомив про розгортання додаткового відділення, у якому лікуватимуть осіб, хворих на коронавірус, оскільки кількість інфікованих зростає.

На оперативній нараді у міськвиконкомі Іван Красійчук також поінформував про ситуацію в закладах охорони здоров’я Калуської громади. За його словами, у стаціонарі Калуської ЦРЛ є 29 хворих пневмоніями, з яких 28 мають підтверджений діагноз коронавірусної хвороби, 25 хворих отримують кисневу терапію. Десять хворих — іногородні, 19 — мешканці Калуської громади, пишуть “Вікна”, передає ПІК.

“Щодо 29-ти хворих із коронавірусом та з підозрами, то семеро з них отримують медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії, решта 22 — в пульмонологічному відділенні. Киснем лікарня забезпечена і запас його є. Зараз середнє споживання — 500-600 літрів на добу. Крім того, Калуська ЦРЛ підписала договір з ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», за яким підприємство безкоштовно передасть на потреби медичного закладу 25 тонн кисню”, – зазначив Іван Красійчук.

Також очільник ЦРЛ повідомив, що Калуська ЦРЛ отримала від Національної служби здоров’я України кошти за серпень і одразу повністю виплатила працівникам зарплату за цей місяць. Нагадаємо, минулого тижня повідомляли про скарги працівників на “гарячу лінію” через затримку зарплати.

Щодо Калуської міської лікарні, то, як повідомив її керівник Микола Гудим, станом на 17 вересня там є 70 хворих. Лікарня теж отримала кошти від НСЗУ, “закрила” зарплату за серпень і вже починає виплачувати аванс за вересень.

Головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин повідомив, що за чотири дні, з понеділка по четвер, міська поліклініка отримала результати 100 ПЛР-тестів, з яких 21 — позитивний. Частка позитивних результатів — понад 20% проти 16% за аналогічний період минулого тижня.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено