Стало відомо, що українці на новорічно-різдвяні свята відносять на смітник харчових продуктів на 470 млн – 1 млрд гривень. Такі підрахунки навів Центр управління відходами.Про це пише agronews.ua.
У святкові дні люди купують більше, ніж потрібно для нормального споживання на 30%. У Центрі дали низку порад українцям, як не купувати зайве та зменшити кількість харчових відходів:
- перед походом у магазин необхідно скласти список продуктів;
- потрібно продумати наперед, які готуватимуться страви;
- зайві продукти треба розфасувати контейнерами;
- зайву їжу можна перетворити на інші страви, додатково термічно обробивши.
У Центрі управління відходами зауважують, що кількість відходів на новорічні свята, зазвичай, зростає. Зокрема, у Британії та США на 25 – 30%. При цьому більшою частиною викинутого є абсолютно нормальна їжа, придатна до споживання.
Читайте також у ПІК:
- Від 80 до 150 автівок: після Різдвяних свят на українських кордонах утворилися черги
- 10 січня 2022: яке сьогодні свято, іменини, прикмети
- У 2021-му році експорт України побив рекод 10-річної давності
- Ваш гороскоп на тиждень 10-16 січня
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг