Івано-Франківськ

“Омікрон”: на Прикарпатті ще не виявили новий штам коронавірусу

При цьому наголошують, що в області активно циркулює інший небезпечний штам коронавірусу - Дельта.

61e53d12cbb77881490403 scaled

Сьогодні, 17 січня, відбувся онлайн-брифінгу для представників засобів масової інформації щодо поширення коронавірусу та стану вакцинації в Івано-Франківській області, повідомляє ПІК з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

«На сьогодні у медичних закладах області перебувають 1156 хворих на CОVID-19. 82 людей знаходяться у реанімаційних відділення, з них 23 – підключені до апаратів ШВЛ. Задля надання необхідної медичної допомоги хворим на коронавірус в області додатково розгорнули 614 ліжок.  Щоб уберегтися від важкого перебігу хвороби, захистити себе та своїх близьких, настійливо просимо усіх прикарпатців вакцинуватися та дотримуватися протиепідемічних заходів: носити маски, користуватися антисептиками, дотримуватися соціальної дистанції», – повідомила Людмила Сірко заступниця голови Івано-Франківської ОДА.

Зазначалося, що за кількістю виявлених нових випадків коронавірусу наша область посідає 12 місце серед інших регіонів України, за кількістю летальних – 13.

Також зазначали, що наразі в області не виявили циркуляцію штаму коронавірусу “Омікрон”, при цьому наголосили, що досить активно циркулює “Дельта”.

“Наголошу, що “Дельта” є більш агресивним штамом коронавірусу, від нього більше ускладнень та летальних випадків. “Омікрон” небезпечний тим, що вражає молодих людей, швидко розповсюджується, при цьому є чутливим до вакцинації”,– зазначила заступниця генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Тетяна Джус. 

Додамо, що наразі 32 відсотків жителів області отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу, 29 відсотків – повністю вакциновані.

Довідково:

  • «Омікрон» частіше призводить до інфікування в домашніх осередках у порівнянні зі штамом «Дельта».
  • Новий штам має менший інкубаційний період. У середньому він становить 3 доби.
  • Відбувається зсув захворюваності на штам «Омікрон» у більш молоду вікову групу. Якщо середній вік осіб, хворих на штам «Дельта», був 38,3 роки, то на «Омікрон» – 30,8 роки.
  • Збільшується і ризик повторного зараження – реінфекції. У випадку із «Дельтою» він становив близько 2,5 %, для «Омікрону» – у понад 5 разів вище, 13 %.
  • Попередньо, «Омікрон» у 2,9 раза більш інфекційний, ніж «Дельта». Тобто новий штам більш заразний у порівнянні із «Дельтою».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено