Івано-Франківськ

Буде багато: на Прикарпатті попередили про небезпеку кліщів

Кліщі присмоктуються до людини не лише під час перебування на природі.

113 iliustratsiia klishchi

Спеціалісти Головного управління Держпроспоживслужби в Івано-Франківській області застерігають прикарпатців: цьогорічне швидке підвищення температури повітря в травні сприяє активізації небезпечних кліщів, пише ПІК.

“Інфікування людини відбувається під час смоктання крові голодними зараженими кліщами. Самка кліща смокче кров впродовж ба­гатьох днів, і при повному насиченні во­на збільшується в вазі у 80-120 разів. Враховуючи те, що кліщі добре переносять низькі температури і можуть голодувати кілька років, цьогоріч слід очікувати високих показників їх чисельності та підвищеного ризику зараження людей трансмісивними хворобами”, – йдеться у повідомленні.

На Прикарпатті сезон активності кліщів триває з ранньої весни і до листопада, але впродовж року є два найбільші піки активності – у квітні-травні та серпні-вересні. Зараз починається весняний пік активності, тож людям треба бути обережними, знати, як від них вберегтися і що робити, якщо вони все-таки присмокталися до тіла.

“Кліщі присмоктуються до людини не лише під час перебування на природі – в лісі чи на лузі, біля берега річки. Вони можуть уражати й в міській зоні: в парках, скверах, садово-городніх ділянках, на зелених газонах.  Ці комахи можуть потрапити до житла  з букетами квітів, домашніми тваринами, одягом та речами”, – зазначають фахівці.

images 1

При виявленні на тілі кліща краще його видалити в лікувально-профілактичному закладі, адже інфікування може відбутися навіть через неправильне видалення, коли його ненароком причавити. Вірогідність захворіти, якщо кліщ провів на тілі менше 24 годин, мінімальна.

Детальніше читайте тут.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено