Ганна Яковець та Олеся Яворська з початку відкритого вторгнення Росії працюють на те, щоб українські захисники були забезпечені домашньою їжею швидкого приготування. Вони налагодили виробництво борщу, кукурудзяного супу та супу харчо. Свою ініціативу Ганна та Олеся назвали “Коломийський борщ”.
Про це повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський, пише ПІК.
“Як це працює: частина інгредієнтів, які входять в борщ – висушені та подрібнені. Завдяки цьому саме приготування страв займає від 5 до 15 хвилин. Потрібно просто залити суміш кип’ятком та дати настоятися. У результаті виходить смачна та швидка перша страва на декілька порцій”, – йдеться у повідомленні.
Рецепти приготування Ганна Яковець розробила самостійно. Вона – двічі переселенка. У 2014 році переїхала з Донецька до Києва, а після повномасштабного вторгнення – до Коломиї. Прибувши у наше місто, думала, як допомагати військовим.
Так спільно з подругою, місцевою підприємицею Олесею Яворською, почали робити спершу борщ, а потім й інші супи. Зараз за технологією Ганни у різних куточках України готують страви для українських захисників.
До квітня «Коломийській борщ» був суто волонтерською ініціативою. Але Олеся та Ганна зрозуміли, що на волонтерських засадах цей проєкт довго існувати не зможе. Тому тепер вони переформували свою ініціативу у соціальний бізнес.
Ви можете підтримати ініціативу, зробивши пожертву. Благодійні кошти витрачаються виключно на приготування домашньої їжі для військових:
Карта Приват:
5168 7456 0989 1186 (Яворська О.)
Для міжнародних переказів:
PayPal: kotel0909@gmail.com (на ім’я Olesia Yavorska)
Міжнародний банк: LT51 3250 0160 5758 6052 (Revolut ID: @hryhorapy5; для SWIFT-переказів: Імʼя отримувача: Hryhorii Probytiuk, SWIFT-код банку: REVOLT21)
Читайте також:
- У лісах Косівщини збирають перші білі гриби (ФОТО)
- У Тисмениці з контейнерного майданчика зробили сміттєзвалище (ФОТО)
- Масова евакуація з “Карпатнафтохіму”: Андрій Найда спростував чутки
- На Прикарпатті виявили завищення цін на паливо на деяких автозаправках
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг