Івано-Франківськ

У Білому домі пояснили, чому наразі не виконують ленд-ліз для України

У США заявили, що зараз для допомоги Україні використовують більш вигідні для неї програми.

k6y2uk c16x9x50px50p c16x9x50px50p bec427789269f1eb4acd65ca508902e8 scaled

На даний момент у пріоритеті США надання Україні безвідплатної військової допомоги. Про це 13 липня заявив чиновник Білого дому у відповідь на запит “Голосу Америки” щодо використання ленд-лізу для України, повідомляє ресурс Гордон, пише ПІК.

“Зараз ми ставимо у пріоритет допомогу в галузі безпеки для України, за яку їм пізніше не потрібно буде повертати кошти”, – сказав він.

У Білому домі зазначили, що програма ленд-лізу передбачає повернення грошей за отриману техніку, тоді як інші програми, за якими США надають допомогу Україні, наприклад, USAI (Ініціатива сприяння безпеці в Україні) та програма президентських повноважень, не передбачають повернення коштів.

Чиновник повідомив, що Адміністрація президента США використовує для цих програм кошти, які виділив Конгрес (пакет допомоги на $40 млрд, більше половини з яких закладено на військову допомогу та супутні витрати). Ці кошти потрібно витратити до кінця фіскального року в США, що припадає на кінець вересня.

Координатор Ради з нацбезпеки США та стратегічних комунікацій Джон Кірбі в інтерв’ю “Голосу Америки” заявив, що адміністрація все ще розглядає повноваження, що надаються програмою ленд-лізу.

” Тільки минулої п’ятниці президент [ США Джо] Байден підписав виділення ще $400 млн у військовій допомозі Україні за програмою президентських повноважень. У нас уже багато повноважень, і ми їх використовуємо”, – сказав координатор Ради.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено