Івано-Франківськ

Ракетний есмінець США незаконно увійшов у води Китаю: яка реакція КНР

У Китаї вважають, що дії американських військових серйозно порушили суверенітет і безпеку Китайської Народної Республіки.

Американський ракетний есмінець Benford незаконно увійшов до територіальних вод Китаю біля архіпелагу Сіша (Парасельські острови).

Про це заявив офіційний представник Південної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) Тянь Цзюньлі, повідомляє Еспресо з посиланням на  китайське Міноборони, пише ПІК.

“13 липня ракетний есмінець USS Benford незаконно увійшов до територіальних вод Китаю біля Сіша, не отримавши дозволу китайського уряду. Дії американських військових серйозно порушили суверенітет і безпеку Китаю, серйозно підірвали мир і стабільність у Південнокитайському морі, серйозно порушили міжнародне право та норми міжнародних відносин”, – йдеться у повідомленні.

За словами Тянь Цзюньлі, морські та повітряні сили НВАК супроводжували корабель і відстежували його переміщення, а також попередили його екіпаж, що есмінець має залишити цей район.

Представник відомства додав, що дислоковані на околицях островів китайські війська завжди перебувають у стані підвищеної бойової готовності й “рішуче захищають національний суверенітет та безпеку, мир та стабільність у Південно-Китайському морі”.

Нагадаємо, що Іран, Росія та Китай готуються провести серію великих військових навчань у Латинській Америці, демонструючи силу, щоб показати, як їх війська можуть досягти Сполучених Штатів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено