Івано-Франківськ

Повістки та заборони на виїзд із України: скількох жінок це торкнеться з 1 жовтня

У разі відмови жінки ставати на облік під час військового стану, їй загрожує щонайменше штраф.

93b32f3cd50e77cc933f10d6ed84ea55 scaled

З 1 жовтня цього року введуть військовий облік для жінок за оновленим переліком спеціальностей. Водночас, мобілізація та необхідність через це отримувати дозвіл на виїзд за кордон торкнеться не багатьох українок.

Про це, за повідомленням ТСН, розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього та екс-радник голови Міністерства внутрішніх справ та керівника Офісу президента Віктор Андрусів, пише ПІК.

Він зазначив, що для виїзду з України жінкам, які з 1 жовтня стануть на військовий облік, як і військовозобов’язаним чоловікам, потрібен буде окремий дозвіл або внесення до спеціальної системи. Однак це торкнеться невеликої кількості українок.

“Ті жінки, які з 1 жовтня будуть на військовому обліку і багато хто з них уже там був, у тих професіях, які були раніше заброньовані, підпадають під загальні правила – вони можуть виїхати тільки відповідно до певного дозволу… Це стосуватиметься невеликого кількості жінок: 2-3 тисячі осіб. Тобто це ніхто суттєво не відчує”, – пояснив Андрусів.

Як повідомляв “Апостроф”, у разі відмови жінки ставати на облік під час військового стану, їй загрожує штраф, а потім можлива кримінальна відповідальність.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено