Івано-Франківськ

На Прикарпатті готують додаткові приміщення для переселенців: в яких районах

За підтримки міжнародних партнерів розпочалися капітальні та поточні ремонти на 26 об’єктах області.

305758042 201938478843045 106323916144712571 n scaled

В Івано-Франківській ОВА вчора  збиралися міжнародні партнери, які з початку повномасштабного вторгнення активно допомагають області, зокрема з постачанням гуманітарної допомоги та забезпеченням житла внутрішньо переміщених людей, повідомляє голова ОВА, пише ПІК.

“Ми запропонували більше об’єктів, які потребують різного фінансування та могли б стати місцем довготривалого проживання для внутрішньо переміщених людей. Вкотре наголосили на важливості облаштування закладів для соціально незахищених верств населення, адже наша область приймає їх найбільше”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що їдеї переходять у практичну площину.

“Вже представили ескізний проєкт капітального ремонту приміщень корпусу філії Дубовецького ліцею в с. Делієве, який за умови ремонту зможе прийняти понад внутрішньо переміщених людей”, – зазначають в ОВА.

Своєю чергою партнери представили свої плани щодо подальших капіталовкладень у об’єкти Івано-Франківської області.

“Організація Medair зазначила, що готова виділити 20 тис дол. на приміщення в с. Долиняни, куди можна буде заселити понад 200 людей. Продовжують розглядати ряд об’єктів у Снятинській, Городенківській, Коломийській та Кутській територіальних громадах”, – каже голова ОВА Світлана Онищук.

ОВА подякувала представникам кластеру за допомогу, адже завдяки їхній підтримці вдалося переселити з навчальних закладів області майже 1700 людей для початку очного навчання з 1 вересня. Також за їх допомогою вже розпочалися капітальні та поточні ремонти на 26 об’єктах нашої області, що дозволить прийняти значну кількість жителів із інших регіонів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено