Івано-Франківськ

У Бурштині в гуртожитку облаштували кімнати для переселенців (ФОТО)

В гуртожитку підготували сім кімнат для довготривалого проживання.

gurtozhitok2202022 4 scaled

В одному із гуртожитків Бурштина від початку повномасштабної збройної агресії проживали понад 80 внутрішньо переміщених людей. На сьогодні тут розмістилися 44 ВПО, з них 17 – діти.

На сьогодні в цьому гуртожитку облаштували сім кімнат для довготривалого проживання переселенців.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОВА, пише ПІК.

gurtozhitok2202022 1 scaled

За словами заступниці голови ОВА Людмили Сірко, в області є майже 300 людей, котрих потрібно переселити із закладів освіти до 1 вересня. Тому влада активно працює із зарубіжними донорами над впровадженням проєктів, спрямованих на підготовку приміщень для довготермінового проживання.

«Сьогодні у цьому гуртожитку ми облаштували 7 кімнат для проживання переселенців, що дозволить розмістити тут понад 20 людей. Це яскравий приклад як благодійна організація у співпраці з владою допомагає створити необхідні умови для постраждалих від війни. У співфінансуванні з фундацією Дім Рональда МакДональда, яка виділила понад 100 тисяч гривень, ми виготовили та закупили шафи, ліжка, тумбочки, столи, стільці, матраци. Обласна військова адміністрація постійно обумовлює фінансові потреби з гуманітарними партнерами. Для цього визначено 98 об’єктів, 26 з яких уже увійшли до різного роду проєктів і незабаром там будуть проживати наші співгромадяни», – розповіла Людмила Сірко.

gurtozhitok2202022 7 scaled

Додамо, що загальна вартість проєкту з виготовлення меблів для ВПО на цьому об’єкті склала 147 тисяч гривень. Загалом за сприяння міжнародних донорів на Прикарпатті активно проводяться роботи з реконструкції будівель, капітальні та поточні ремонти приміщень для тривалого перебування внутрішньо переміщених людей.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено