Івано-Франківськ

У ЗМІ назвали ім’я генерала, який організував пастку для окупантів під Харковом (ФОТО)

Українські військові аналітики кажуть, що до останнього моменту багато хто в Генеральному штабі сумнівався в плані цього генерала.

aleksandr syrskij orhanizoval 14 main

  • Генерал Олександр Сирський. Фото: Міноборони України

За успіхом українського контрнаступу в Харківській області та на півночі Донбасу стоїть генерал Олександр Сирський, повідомляє strana, пише ПІК.

“Це була його ідея пастки, щоб спантеличити росіян безперервними оголошеннями про підготовку нападу на півдні, що змусило Москву передислокувати свої війська в цьому районі, залишивши незакритим східний фланг, де й прорвалися українці”, – пише видання.

Це найбільш вражаюча військова операція, проведена Києвом досі, і вона була навіть складнішою, ніж захист столиці, якому загрожувало оточення наприкінці лютого та на початку березня.

“Оборону Києва на початку вторгнення також організував генерал Сирський. У перші дні після 24 лютого він здивував і Кремль, і Пентагон, які були впевнені, що Київ впаде за два-три дні, а також своє начальство. Ще вранці 24 лютого Київ боронила лише одна бригада. І потім приїхав Сирський”, – пригадують військові ті часи.

Українські військові аналітики кажуть, що до останнього моменту багато хто в Генеральному штабі сумнівався в плані Сирського і що йому довелося довго наполягати, перш ніж він зміг нав’язати свою стратегію.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено