Щоб зрозуміти, чим можна замінити яйця, потрібно насамперед з’ясувати, нащо яйця додають у випічку, яка їхня функція. Найосновніша — це те, що яйце “склеює” всі інгредієнти.
Завдяки яйцям всі складники утворюють одне ціле. Ще одна функція яєць — вони зволожують тісто. Ну і наостанок, надають скоринці світло коричневий відтінок. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.
Чим замінити яйця у випічці
- Однією з найкращих альтернатив яйцям може стати фруктове або овочеве пюре. Можна використовувати яблучне, сливове, абрикосове, бананове пюре з розрахунку: одне яйце дорівнює трьом столовим ложкам пюре. Пам’ятайте, що пюре додадуть виробу додаткових відтінків запахута смаку.
- Якщо фруктове пюре підійде для солодкої випічки, то насіння як альтернатива яєць — для солоної. Для заміни одного яйця змішайте одну столову ложку насіння льону з трьома столовими ложками води. Коли суміш стане киселем, додайте до тіста.
- Яйце можна замінити картопляним або кукурудзяним крохмалем. Дві столові ложки картопляного або кукурудзяного крохмалю або 1 столова ложка крохмалю розмішана у 2 столових ложках води утворить клейстер, який не гірше яйця перетворить інгредієнти в однорідну масу.
- 3 столові ложки на вибір арахісової, кокосової олії, олії волоського горіха також добре підійдуть для приготування тіста.
- Желатин теж чудово замінить яйце — одну столову ложку порошку розчинити в одній столовій ложці холодної води та додати дві столові ложки окропу.
- Можна використати для заміни розпушувач — дві чайні ложки розпушувача розчинити в одній чайній ложці води та додати одну столову ложку олії.
Читайте також у ПІК:
- “Золоті” яйця: в Україні їх вартість може зрости до 100 гривень за десяток
- Протягом декількох днів в Україні можуть обмежувати споживання електрики – Укренерго
- Стало відомо, що робити якщо зникли світло, вода чи газопостачання
- Як правильно зберігати картоплю, щоб вона не проросла і зіпсувалася
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг