Івано-Франківськ

Чи можна користуватись електросамокатом у дощ

Поїздка на самокаті під дощем — заняття не з приємних.

Багато райдерів, придбавши електричний засіб пересування, не розлучаються з ним до глибокої осені. А дехто катається навіть взимку.

Так, електросамокат немає потреби зберігати більшу частину року на балконі. Виробники техніки відзначають, що на всіх видах популярного міського електротранспорту (самокати, скейти) електропривод надійно захований від бруду й води. Але для безперебійної та повноцінної роботи вузлів краще подбати про їхній захист додатково.

fit 930 519 false crop 1280 720 0 0 q90 413272 0f938800ceac25f9a8a4ce0e8

Ступінь захисту від вологи

Виробники прописують цей показник в технічних характеристиках. Він позначається буквами IP і двома цифрами (IP54, IP65), перша з яких вказує на ступінь захисту від пилу і твердих предметів, а друга — від вологи. Іноді захист від пилу не прописується, й тоді позначення виглядає так: IPX4, IPX5. Але в цьому випадку вам буде достатньо й однієї цифри:

  • 4 — можна кататись у слабкий дощ без сильного вітру;
  • 5 — не боїться сильного дощу та вітру.

Більшість брендових моделей має ступінь захисту IPX4 або IP54. Тому використовувати такий електросамокат у Львові можна тільки в невеликий дощ. Калюжі доведеться об’їжджати, а зливу перечекати у приміщенні або під навісом.

При захисті IPX5, IP55, IP65 також не варто їздити по калюжах, щоб не пошкодити двигун. А от від бризок він дійсно захищений. Це ж стосується й акумуляторної батареї.

Якщо ви не знайшли інформації про ступінь захисту електросамоката, то в дощ на ньому краще не виїжджати. Інакше засіб вийде з ладу, якщо ви не проведете додаткову герметизацію. Зробити це можна самостійно або в сервісному центрі.

Від чого захистить електросамокат додаткова гідроізоляція

Захист засобу пересування від зайвої вологи запобігає:

  • корозії елементів, виконаних зі сталі;
  • короткому замиканню;
  • виходу з ладу електронних деталей (мікропроцесора);
  • окислювальним процесам, що руйнують місця з’єднань і електроніку.

Якщо ви не впевнені, чи вистоїть ваш засіб під час дощу, зверніться за порадою до спеціалістів.

Як пересуватись на самокаті в негоду

Навіть якщо ви підготували засіб до дощової погоди, під час поїздки потрібно врахувати правила безпечного пересування:

  • Під час дощу пересування по калюжах варто звести до мінімуму. Краще віддати перевагу непошкодженим ділянкам дороги, вибравши шлях руху заздалегідь.
  • Не варто їхати мокрою дорогою з великою швидкістю. Краще не перевищувати позначку в 10 км/год.

Керувати самокатом у дощову погоду потрібно плавно. Не слід забувати з моменту покупки засобу на сайті алло.юа у Львові, що навіть на сухій дорозі потрібно поводитися обережно. А мокра і поготів для кожного учасника руху становить серйозну небезпеку. Щоб запобігти падінням, краще відмовитись від різкого гальмування та поворотів.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено