Івано-Франківськ

Корисно знати: п’ять головних помилок під час прання постільної білизни

Постільна білизна може залишатися м'якиою та зручною протягом багатьох років

uhod stirka posteli blog

Експерт з пралень Деян Димитров поділився з Еxpress.co.uk порадами з догляду за простирадлами, підковдрами та наволочками, які допоможуть вам зберегти їхній зовнішній вигляд надовго, пише ТСН.

Не варто очікувати видимих забруднень

Перша помилка полягає в тому, що багато хто пре постільну білизну тільки тоді, коли вона явно брудна, тоді як насправді прати її потрібно регулярно, навіть якщо вона здається чистою.

Якщо ви чекаєте, поки ваші простирадла стануть помітно брудними, згодом можуть накопичуватися мікроби, піт і бруд, що не тільки впливає на стан ваших простирадл, а й шкідливо для здоров’я.

Періть простирадла кожні два тижні, щоб підтримувати їх у ідеальному стані. Якщо ви спите з тваринами, намагайтеся прати білизну не рідше одного разу на тиждень.

Не пересушуйте білизну в сушарці

Ще одна помилка, яку робить багато хто, — це пересушування постільної білизни. Зайві хвилини в сушарці можуть незворотно пошкодити тканину.

Найкраще сушити простирадла природним чином на мотузці або вішалці, бажано на вулиці, для свіжішого запаху і довговічності.

1200 0 1666886514 8074 scaled

Не періть та не сушіть постільну білизну з рушниками

Під час завантаженні білизни ніколи не слід прати її з рушниками. Це правда, що багато рушників і простирадла складаються з одного і того ж матеріалу (бавовни), але це не означає, що їх потрібно прати разом.

Під час прання рушники вбирають більше води, ніж простирадла, і тому сохнуть довше. У сушарці рушники утворюють ворс, який може прилипнути до простирадла, а пухнасті петлі для рушників можуть тертися об тонку постільну білизну, зношуючи тканину.

Кожен матеріал має свій процес прання та вимагає достатнього простору для циркуляції та правильного полоскання. Додавання різних за фактурою тканин в один цикл може створити додаткове тертя та зношування ваших простирадл.

Крім того, блискавки або ґудзики на постелі можуть зіпсувати рушники, зачепившись за ворс.

Не використовуйте агресивні засоби для прання

Для постільної білизни, яка забруднилася або довгий час не пралася, є спокуса завантажити агресивний мийний засіб або відбілювач, але експерт настійно не радить цього робити.

Занадто багато мийного може зношувати волокна, зрештою викликаючи дірки та розриви. Експерт також рекомендує використовувати для прання харчову соду та білий оцет – ефективні замінники прального порошку.

stirka postelnogo belya v stiralnoy mashine 1

Під час вибору циклу прання виконуйте вказівки, зазначені на етикетці

Завжди уважно вивчайте етикетку, хоча це може здатися очевидним, люди часто не читають інструкції на етикетці своєї постільної білизни і просто припускають, що вони вимагають того ж циклу, що їхні рушники та одяг.

Але кожен тип матеріалу має різні вимоги до прання. Бавовняні простирадла краще прати за нижчої температури, а деякі тканини не слід прасувати або сушити в сушильній машині.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено