Івано-Франківськ

Сьогодні Епіфаній вдруге проведе богослужіння в Києво-Печерській лаврі

7-го січня там пройшла літургія з нагоди Різдва.

128225428 d38ab199 8548 402c 93a3 1062f2a957e1

Митрополит ПЦУ Епіфаній вдруге звершить богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври з нагоди Хрещення Господнього.

Про це повідомляють у пресслужбі ПЦУ.

Урочисту Божественну літургію з нагоди свята Богоявлення, Хрещення Господа нашого Ісуса Христа, предстоятель Православної Церкви України та священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 19 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври“, – йдеться у повідомленні.

Дозвіл від Міністерства культури та інформаційної політики України Православна церква України отримала, а з Національним заповідником «Києво-Печерська Лавра» підписано відповідну угоду.

Богослужіння відбудеться 19 січня о 09:00.

Як відомо, 7-го січня 2023 року голова Православної церкви України митрополит Епіфаній вперше провів різдвяну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Це була історична подія, на яку очікували не одне століття, щоб у Лаврі зазвучала молитва українською мовою. І цей час настав, коли ПЦУ увійшла до Києво-Печерської Лаври, до Верхньої Лаври, яка знаходиться у віданні музею. Там зазвучала молитва за Україну, за український народ, за наше славне воїнство, яке зараз бореться за нашу територіальну цілісність“, – наголосив Метропрлит. 

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено