Івано-Франківськ

Стало відомо, яку міжнародному допомогу отримує держава-агресорка росія

Головним союзником Росії є Білорусь, хоча вона і не бере участі у війні безпосередньо.

Стало відомо, яку міжнародному допомогу отримує держава-агресорка росія

Усі розмови переважно ведуться про те, яку допомогу отримує від Заходу Україна. Але які союзники є у росії і як вони її підтримують у війні, яку Москва розв’язала проти України?. Про це пише ПІК з посиланням на ВВС.

З території Білорусі завдавалися ракетні удари по Україні, окрім того, РФ використовує для своїх військових цілей білоруську інфраструктуру.

Українське військове командування, як і західні експерти, досі не виключають можливості повторного наступу на Україну з Білорусі. Від початку війни Білорусь провела численні військові навчання, як самостійно, так і спільно з Росією. Останні з них розпочалися лише минулого понеділка.

Також відомо, що у смертоносних атаках на українські міста і мирну інфраструктуру росія використовувала дрони-камікадзе іранського виробництва. У грудні Іран спочатку заперечував поставку зброї, але пізніше визнав, що відправив Москві обмежену кількість безпілотників “за багато місяців” до війни.

128363265 1641cc68 7a91 4792 b0ef d941a1449f0a

Раніше США і Велика Британія заявляли, що відносини росії та Ірану потеплішали до повноцінного оборонного партнерства. А британський міністр закордонних Джеймс Клеверлі зазначав, що Іран став одним із головних військових союзників Росії, і що відносини між ними загрожують глобальній безпеці.

Пізніше того ж місяця США звинуватили Північну Корею у постачанні зброї російській приватній військовій компанії “Вагнер”. І Пхеньян, і ПВК “Вагнера” ці звинувачення відкинули. Штати також заявляли, що росія закупила у Північної Кореї артилерійські снаряди.

128270279 c1e9e795 7b91 410e 97ea 4291970e09d0

Китай не схвалив повномасштабне вторгнення росії в Україну, але з моменту його початку у лютому розширив торгівлю та інші зв’язки з Москвою. Утім, експерти припускають, що у Китаї, можливо, спочатку недооцінили ступінь залучення Євросоюзу до війни в Україні, і тепер принаймні на рівні риторики намагаються згладити гострі кути.

До того ж, китайські чиновники були шоковані невдачами путіна у війні та задумалися про покращення власних відносин із деякими західними країнами.

І нарешті, Південна Африка. Хоча країна посіла нейтральну позицію щодо російської агресії, її армія підтвердила повідомлення про те, що вона планує провести спільні морські навчання з Китаєм і Росією.

Приватний новинний вебсайт Daily Maverick повідомив, що росія буде провідною країною у військово-морських навчаннях у південноафриканських містах Дурбан і Річардс-Бей, додавши, що рішення Південної Африки є щонайменше “некоректним”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено