Івано-Франківськ

В Україні планують підвищити тарифи на воду: коли і на скільки

Рівень тарифів на підприємствах водопостачання та водовідведення залежить від місцевих особливостей виробництва та надання цих послуг.

В Україні планують підвищити тарифи на воду: коли і на скільки

В Україні підвищать тарифи на воду в два етапи. Перший – у квітні 12,3%, а на другому етапі у липні — 14,1%, пише ПІК з посиланням на НВ.

“Ціни в кожному місті чи селі залежатимуть від джерела водопостачання, його віддаленості від споживачів, якості води у джерелі водопостачання, застосованої технології очищення, обсягу реалізації послуг, стану основних фондів, розгалуженості комунікацій та багатьох інших факторів”, – йдеться у повідомленні.

Є кілька причин для зростання тарифів. Так, чим більше води продає водоканал, тим меншим буде тариф (бо розподіляє витрати на велику кількість споживачів). 

“Зараз планують підвищити тарифи на воду в два етапи. Перший – на 10% від 1 квітня, а другий етап від 1 липня – на 20%. Тобто це суттєве підвищення на 30%. Людям доведеться платити різним водоканалам на 7-10 гривень більше ніж вони платили до цього”, – зазначив народний депутат Олексій Кучеренко.

eda5cb9a2d56108c23797268c7203cfd

Тарифи на водопостачання станом на 1 січня 2023 року

До слова, постачання електрики та води – єдині послуги, тарифи на які можуть змінитися до кінця війни, адже від початку повномасштабного вторгнення в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на опалення, гарячу воду, газ і розподіл природного газу. Мораторій має завершитися лише через пів року після скасування воєнного стану. Якщо, звісно, заборону на підвищення тарифів не переглянуть.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено