Івано-Франківськ

Рейтинг найзаможніших людей світу від Forbes: хто туди потрапив

У списку знайшли й декілька відомих імен з України.

cbdb21f2cf956f0758f5fdd73b273a84

Видання Forbes оприлюднило черговий щорічний рейтинг найзаможніших людей світу, пише “24 Канал”.

Найзаможнішим українцем залишається Рінат Ахметов. Його капітал становить 5,7 мільярда доларів. З квітня 2022 року ця сума зросла на 1,5 мільярда доларів. Загалом це стало реальним завдяки урахуванню понад 1,8 мільярда дивідендів від компанії “Метінвест” за підсумками 2021 року.

Проте з початку повномасштабної війни він втратив 8 мільярдів доларів. Ахметов зайняв 445 сходинку у загальному рейтингу найбагатших людей світу. Далі йдуть такі імена:

Віктор Пінчук з капіталом у розмірі 2,1 мільярда доларів. Порівняно з минулим роком, його статки зросли. У 2022 році Forbes оцінював багатство українського бізнесмена в 1,9 мільярда доларів. Він зайняв 1434 місце;

Загалом 77% статків Пінчука – готівка та активи, які за межами України. Найдорожчим активом мільярдера у межах країни лишається Interpipe.

Вадим Новинський зі статками у розмірі 1,4 мільярда доларів. Рік тому капітал скандального олігарха становив 1,3 мільярда доларів. Новинський є власником “Смарт-Холдингу”, а також співвласником “Метінвесту”;

Крім того, він роками був одним із найпотужніших спонсорів УПЦ Московського патріархату. У грудні РНБО запровадила проти мільярдера персональні санкції.

Костянтин Жеваго зі статками у розмірі 1,3 мільярда доларів вже 3 роки перебуває за кордоном. Він дистанційно очолює залізорудну імперію Ferrexpo. За рік його капітал ніяк не змінився;

Він покинув Україну через кримінальну справу про шахрайство у банку “Фінанси та Кредит”, який зазнав краху у 2015 році. Нагадаємо, що наприкінці березня суд у Франції відмовив у екстрадиції Жеваго до України.

Лідером рейтингу Forbes у 2023 році став французький бізнесмен Бернар Арно. До першої трійки також увійшли Ілон Маск та Джефф Безос. Загалом за рік мільярдери сумарно втратили 500 мільярдів доларів.

Місце у рейтингу найзаможніших людей світу знайшли й партнеру Ігоря Коломойського. Йдеться про Геннадія Боголюбова. Нагадаємо, вони спільно заснували уже державний “ПриватБанк” у 1990-х роках. Його статки американське видання оцінює в 1,1 мільярда доларів. Капітал Боголюбова з минулого березня також ніяк не змінився. Він є фігурантом низки проваджень в Україні.

Статки Ігоря Коломойського оцінили у 1 мільярд доларів. Змін не зафіксували за останній рік. У рейтингу Forbes його згадують, як громадянина Ізраїлю.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено