Івано-Франківськ

Чим підживлювати капусту після висадки у грунт: корисні поради

Якщо її не підживлювати, може відбутися деформація качана або він просто не виросте.

Чим підживлювати капусту після висадки у грунт: корисні поради

Як і чим підживити капусту після висадки у відкритий ґрунт, пише ПІК з посиланням на ВІКНА. Капуста потребує догляду, щоб радувати тебе смаком і привабливою формою овоча.

“Для повноцінного розвитку овочів потрібні азотовмісні добрива. Вони дозволяють капусті сформуватися та отримати поживні речовини для росту й розвитку. Перше підживлення слід проводити за 14 днів з висадки розсади капусти. Для цього можна використати такі добрива: аміачна селітра, суперфосфат, сечовина, коров’як. Добрива можна придбати в магазинах для саду та городу”, – йдеться у повідомленні.

Влітку, на початку червня, слід проводити друге підживлення. Для формування качана слід використати фосфорні та калієві добрива. Наприклад, нітрофоску, азофоску, сульфат амонію, курячий послід чи коров’як.

Третє і останнє підживлення потрібно провести в кінці липня — на початку серпня. Для цього можна використати одне з таких добрив: суперфосфат, нітрофоска, коров’як. Якщо в тебе пізній сорт капусти, провести можна і четверте підживлення. Його роблять десь за три тижні до збору врожаю. Використати слід ті самі добрива, що й третього разу.

Як підживити капусту

  • Для першого підживлення можна використати такі рецепти: у відрі води розведи столову ложку сечовини та вилий під капусту; у відрі води розведи 500 мл рідкого коров’яку та вилий під капусту; у відрі води розведи столову ложку аміачної селітри та вилий під капусту.
  • На друге підживлення зробити можна так: у відрі води розведи 2 ст.л. нітрофоски та вилий на грядки; розведи пташиний послід у відрі води в розрахунку 1:15; коров’як розведи у відрі води в розрахунку 1:10.
  • Варіанти третього підживлення: коров’як розведи у відрі води в розрахунку 1:10; у відрі води розчини 2 ст.л. суперфосфату; 40 г сірчанокислого калію розведи у відрі води.
  • Четверте підживлення: 40 г сірчанокислого калію розведи у відрі води; розчин попелу 500 мл розведи у відрі води.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено