Івано-Франківськ

Колорадський жук і фітофторуз: прикарпатців попереджають про червневих шкідників та хвороби на городі

У червні розповсюдження та розвиток хвороб збільшуватиметься, а також підвищиться активність та чисельність шкідників.
Колорадський жук і фітофторуз: прикарпатців попереджають про червневих шкідників та хвороби на городі
Так, прикарпатців попереджають, що у посадках картоплі у червні масово розвиватиметься колорадський жук, за сприятливих погодних умов у першій декаді місяця очікується відродження личинок.

За умов жаркої погоди (t° вище 26°С, вологість 58-75%) у червні ймовірний прискорений розвиток усіх фаз колорадського жука, що сприятиме зростанню його шкідливості на більш пізніх посадках картоплі, перцю та баклажанів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“За масової появи личинок І-ІІ віків чисельністю 10-20 екз. на кущ картоплі за 8-10% заселення обприскують дозволеними до використання інсектицидами. В першій половині червня в посадках картоплі слід очікувати появу фітофторозу. Необхідно пам’ятати, що ефективність боротьби з хворобою визначається своєчасністю застосування фунгіцидів”, – йдеться у повідомленні.

При ураженні 1% листової поверхні ефект обробок знижується, а при 10% ураженні зупинити хворобу при сприятливих умовах для її розвитку вже неможливо. Враховуючи, що погодні умови в області сприятливі для розвитку фітофторозу, обробки повинні бути направлені не на лікування хвороби, а на її профілактику.

Для захисту посадок картоплі від хвороб застосовують фунгіциди системно-контактної дії з різними діючими речовинами почергово.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено