Небезпечна вода: у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розповіли корисні поради щоби убезпечитися від інфікування небезпечними хворобами чи отруєння небезпечними речовинами через воду, пише ПІК.
- Відмовтеся від вживання води з криниць та каптажів!
- З питань забезпечення питною водою необхідно звертатись до місцевого органу самоврядування.
- Використовуйте для приготування їжі, господарських та гігієнічних потреб тільки безпечну воду. Безпечною може бути бутильована вода гарантованої якості, привозна питна вода в спеціальних цистернах, або та, що очищена спеціальними засобами.
- Використовуйте також воду, яка постачається через централізовану систему водопостачання, – вона підлягає постійному моніторингу якості.
- Пам’ятайте, кип’ятіння води і знезараження її спеціальними засобами (таблетками для очищення) не позбавляє її від хімічного забруднення.
- Особливо уважно потрібно ставитися до води, яку використовують і споживають діти.
- Якщо ви маєте електричну помпу або насос, які качають воду зі свердловини, не наближайтеся до неї, поки її не перевірять електрики – це допоможе уникнути ураження струмом.
- Воду з колодязів відповідно до методики доведеться відкачати, очистити стіни від нальоту, а дно – від осаду та сміття, потім – продезінфікувати. Після цього треба заповнити резервуар і знову відкачати воду. Користуватися колодязем можна лише після наступного заповнення та проведення лабораторного контролю води в ньому. До речі, процедуру очищення потрібно проводити раз на рік.
- Не використовуйте воду з природних джерел, поки фахівці не проведуть її лабораторне тестування на вміст небезпечних речовин та збудників хвороб!
Читайте також у ПІК:
- Ім’я Іван: значення, характер, іменини, відомі люди
- На Прикарпатті триває ягідний сезон: про вигоду домашніх рецептів
- S, M чи L? Як дізнатися свій розмір одягу чоловікам і жінкам (ІНСТРУКЦІЯ)
- Як створити надійний пароль: корисні поради від поліції
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг