Івано-Франківськ

Ім’я Іван: значення, характер, іменини, відомі люди

Іван вважається одним з найпоширеніших чоловічих імен в Україні.

Ім'я Іван: значення, характер, іменини, відомі люди

Ім’я Іван походить від давньоіудейського імені Іоанн і означає “помилуваний Богом”, “милість Божа”, “подарунок Божий”. Іменин у Івана дуже багато, але найчастіше їх відзначають 7 липня на свято Різдва Іоанна Предтечі, 20 січня (Собор святого Йоана Хрестителя) та 9 жовтня День Іоанна Богослова, пише ПІК.

Основні риси характеру Івана: впевненість у собі, простодушність, мудрість та вміння щиро дружити.

Ім’я Іван чудово підходить хлопцям, які народилися під знаком зодіаку Риби (з акцентом на Сонці) або Козерог (з сильним Нептуном і Венерою). У дитинстві хлопчики з цим іменем відкриті до спілкування та світу, досить добродушні, адже Іванкам зовсім не притаманний егоїзм. Він усвідомлює, що він частина сім’ї або колективу й готовий ділитися та жертвувати заради інших. Ваня може здаватися простаком, але це не свідчить про його наївність, це характеризує його, як чесну та порядну людину.

За характером Іван розсудливий і добропорядний. Завжди вчиняє по совісті і справедливості. Він спочатку думає, а тільки потім діє. Дуже неквапливий і навіть повільний. Любить чистоту і порядок. Дуже серйозно ставиться до роботи, тому його поважає начальство. В душі Іван дуже вразливий і боляче переживає підколи і закиди. Йому приємно отримувати подарунки і компліменти.

Іван – душевний сім’янин. Він любляче оберігає свою сім’ю та обожнює дітей. Готовий на великі вчинки заради дружини. Втім, жінка, яка буде поряд з цим чоловіком, повинна також багато віддавати на заміну. Адже Івану важливо бачити з собою самостійну особистість.

image 2 scaled

  • Колір – білий
  • Планета – Сонце, Юпітер
  • Стихія –  вода
  • Камінь-талісман – алмаз
  • Метал – срібло
  • Рослини –  береза, ромашка, шипшина
  • Тотемна тварина – кінь, божа корівка
  • Число імені – 2

Повна форма імені Іван складається з 4 букв. Це говорить, що представник сильної статі практичний, з аналітичним складом розуму. Ваня – серйозний, розважливий, відповідально підходить до створення сім’ї. Одяг вибирає спортивну, не прагне до елегантного, діловому образу. Розглянемо трактування кожної букви в імені Іван:

І – гармонійний, душевна людина. Вміє відчувати красу. Всередині він добрий, романтичний, спокійний чоловік, який приховує дані якості за маскою практичності. Оточуючим може здатися, що Ваня не вміє мріяти, він твердо і впевнено стоїть на ногах, але це часом помилкова думка. Не можна віднести його до довірливим людям.

В – ставить перед собою мету, завжди досягає. В характері проявляється завзятість, працьовитість. Творча натура, любляча природу. Швидко знаходить спільну мову з сторонніми людьми.

А – працьовитий чоловік. Для нього важливо, щоб справа по-справжньому захоплювало. Намагається стати лідером, у нього присутні вроджені організаторські здібності.

Н – недовірливий людина. Завжди перевіряє, фільтрує отриману інформацію і оцінює її корисність. Зовні чоловік виглядає не зацікавленою людиною. Хороший працівник, але йому потрібно бачити свій результат.

Відомі люди, які з ім’ям Іван:

Іван Котляревський, Іван Мазепа, Іван Франко, Іван Карпенко-Карий, Іван Сірко, Іван Виговський, Іван Леньо (лідер гурту «Kozak System»), Іван Попович, Іван Наві, Іван Федоров (міський голова Мелітополя), Іван Дирів (мер Долини, Івано-Франківщина). 

До слова, 7 липня згідно з церковним календарем, православні християни відзначають свято, присвячене Різдву Іоанна Хрестителя. Вітаємо усіх Іванів та Іванок, а особливо наших захисників, які носять це ім’я з іменинами!

Цього дня віряни згадують, як у родині іудейського священика Захарії та його дружини Єлисавети народився майбутній пророк, який передбачив пришестя Месії – Ісуса Христа, а потім хрестив його у водах річки Йордан.

Упродовж свого життя Іоан багато років був у пустелі, а в віці 30 років почав проповідувати. Коли пророк побачив Ісуса Христа, то одразу зрозумів, що перед ним Син Божий. Пізніше саме він хрестив Спасителя в річці Йордан. За це він і отримав прізвисько Хреститель. Іона застала важка та мученицька смерть, його йому відрубали голову за наказом імператорської доньки.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено