Івано-Франківськ

“Сила наша – в єдності”: очільник Надвірнянської ТГ підтримав старосту села Парище (ВІДЕО)

Коли вода миттєво прибуває – діяти потрібно негайно.

222 5

Наприкінці минулого тижня Прикарпаття потерпало від стихії. Зокрема, пройшла максимальна кількість опадів  в частині підтоплень. Як наслідок – підтоплень зазнали й старостинські округи Надвірнянської ТГ, зокрема, такі населені пункти, як Парище, Гвізд, Верхній Майдан, Молодьків, Лісна Велесниця, Назавизів, Красна, Стримба, Лоєва. Опади підтопили приватні володіння, сільськогосподарські угіддя, дороги, які з’єднують села з містом.

Напередодні староста села Парище Олег Глинча разом зі своїми однодумцями, небайдужими мешканцями, організував толоку для розчищення річок, а також невеликих потічків, яких спіткала сумна доля через підняття рівнів води, розповідає ПІК.

Щоб уникнути масштабних збитків, громада засипала гравієм проблемні ділянки на дорозі.  Втім, старости є заручниками ситуації через недосконале законодавство, зокрема, коли справа стосується корисних копалин, які потрібно використати на благо громади.

«Одна з основних причин підтоплень сільськогосподарських угідь – є певні «затори», які утворюються під час опадів, особливо на дорогах державного та місцевого значення, зокрема в місцях мостових переходів. Олег Глинчак, як дбайливий господар, розчищаючи такі «затори», зокрема, під мостом річки Велесничка. І староста села, розчищаючи русло, зібрав матеріал саме під цим мостиком, а згодом – засипали поряд, методом «народної будови», проїзд по дорозі «Надвірна-Парище», – розповів очільник Надвірнянської громади  Зіновій Андрійович.

Як наголосив Зіновій Андрійович у своєму відеозверненні, наразі старостами округів робиться усе для того, щоб забезпечити сполучення між округами, відкачування води з підвалів та криниць, зрештою, щоб мешканці громади позбулися незручностей, які завдала «велика» вода.

За його словами, завданням старости було якомога швидше відновити проїзд, відтак заповнити ями, які утворилися, природнім ресурсом.

«Він (О. Глинчак. – ред..) використав його по-газдівськи», – переконаний очільник громади. Водночас зауважив, що на сьогодні є певні провалини у чинному законодавстві, де вищезгаданий ресурс (гравій) належить до корисних копалин. Хоча, каже Андрійович, усі корисні копалини є у власності громади.

«Надалі будемо максимально комунікувати, щоб таких випадків не були. Беру справу на особистий контроль. Я повністю підтримую добрі наміри стартом в усіх старостинських округах, які дбають за розвиток громади, які шукають шляхи вирішення тих чи інших проблем  а не причини того, як не зробити. Адже наше завдання – забезпечити результат, відтак, якнайскоріше з’єднати, відновити, відбудувати», – наголосив у своєму відеозверненні Андрійович.

Також голова Надвірнянської громади висловив сподівання у тому, що дорога «Надвірна – Парище», яка є у власності ДП «Дороги Прикарпаття», буде капітально відремонтована, зокрема, за сприяння керівництва області. Більш того, міський бюджет заклав відповідне співфінансування для цього, завдячуючи депутатам Надвірнянської міської ради.

Зі свого боку, староста села Парище подякував односельцям та громаді за підтримку.

«Підтримка надзвичайно важлива в такий нелегкий час для будь-кого. Як для наших військових, так й для нашої влади, яка хоче щось робити. Дуже дякую своїм колегам по цеху, старостам, які були з нами, а також депутатам та очільнику громади за підтримку», – резюмував Олег Глинчак.

Наприкінці включення Зіновій Андрійович традиційно подякував ЗСУ, які дають можливість жити, працювати громадою, яка, своєю чергою, робить усе можливе, щоб наближати перемогу.

«Сила наша – в єдності. Разом – до перемоги. Старости – з нами, депутати – з нами, громада – з нами. Слава Україні».

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено