Івано-Франківськ

ХАМАС запустили 100 ракет та масовані удари по сектору Газа: як минула ніч в Ізраїлі

Конфлікт між Хамас та Ізраїлем продовжує загострюватись.

photo 2023 10 09 05 19 32 scaled

Терористи ХАМАС заявили, що завдали “серйозного ракетного удару 100 ракетами” по місту Ашкелон в Ізраїлі. Унаслідок цього сталося влучання у житловий будинок, постраждала дитина.

Про це пишуть Times of Israel та CNN.

Зазначається, що ракети були випущені по прибережному місту у відповідь на те, що Армія оборони Ізраїлю “націлилася на їхні безпечні будинки”, повідомила Бригада Іззедіна аль-Кассама.

photo 2023 10 09 05 19 33 2 scaled

Відповідь ізраїльтян

У відповідь, авіація Ізраїлю в ніч на 9 жовтня продовжила наносити удари по сектору Газа, щоб “знищити можливості терористичної групи ХАМАС”, військові бомблять не лише будинки командирів, а будинки усіх бойовиків.

Серед цілей, уражених в ніч на 9  жовтня, були:

  •  кілька командних пунктів;
  • будівля, де проживають бойовики ХАМАС;
  • командний центр, який використовується високопоставленим чиновником військово-морських сил ХАМАС;
  • “майно, який використовується ХАМАСом”, розташоване у мечеті в Джабалії;
  • активи, які терористична група використовує для розвідки.

Водночас Левін повідомив, що ліквідований один із командирів бойовиків Ріфат Абу-Хілаль, він же “Абу аль-Абад”.

За його інформацією, з сектору Газа з жахом повідомляють, що Ізраїль знищує не лише будинки командирів (як робив це раніше), а й будинки усіх бойовиків, навіть пересічних.

Жителі Гази кажуть, що ізраїльська армія більше не діє за попереджувальним протоколом “Акеш ба гаг” (“Стук по даху”), а одразу знищує будинки один за одним.

photo 2023 10 09 05 19 33 scaled

Прохання про допомогу

Ізраїль попросив у США високоточні бомби та додаткові перехоплювачі для “Залізного купола”. Цей запит надійшов після того, як міністр оборони Ллойд Остін пообіцяв, що США нададуть Ізраїлю допомогу в галузі безпеки вже сьогодні.

Ізраїльський чиновник сказав, що запит до американців включає Joint Direct Attack Munitions, або JDAM, набір, який перетворює некеровану “тупу” бомбу на точну “розумну” зброю. Ізраїль застосував високоточні бомби для нанесення ударів по цілях у Газі з повітря.

Ізраїль також вимагає більше ракет-перехоплювачів для системи протиповітряної оборони малої дальності “Залізний купол”, яка перехопила багато ракет, випущених із Гази. Але система була переповнена шквалом ракет, що дозволило деяким ракетам пройти й вразити Ізраїль.

Ізраїльський чиновник також сказав, що ізраїльська армія може запросити додаткову допомогу і зброю, залежно від того, як розгорнеться кампанія Ізраїлю проти ХАМАС.

Офіційно підтвердили: в Ізраїлі загинули дві українки

Що відомо про напад ХАМАС на Ізраїль

Ранком суботи, 7 жовтня 2023 року, палестинські збройні формування ХАМАС та “Ісламський джихад” відразу у кількох місцях з повітря та на суходолі розпочали масовану атаку на державу Ізраїль. Очільник збройного крила ХАМАСу Мухаммед ад-Дейфа заявив, що його бойовики розпочали операцію “Повінь Аль-Акси”. За його словами, ці дії покликані захистити мечеть Аль-Акса у Єрусалимі.

Палестинці випустили по території Ізраїлю 2-3 тис. ракет й одночасно захопили 7 громад на півдні.

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу виступив з заявою щодо вторгнення бойовиків ХАМАСу в Ізраїль та заявив, що країна знаходиться “у стані війни”.

Для ударів по командним пунктам палестинців ЦАГАЛ активно задіював авіацію. Також розпочато зачистку окупованих ХАМАСом громад.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено