Івано-Франківськ

Блокада Сектора Гази, завершена “перша фаза” операції та врятовані заручники: як минула ніч в Ізраїлі

Конфлікт між Хамас та Ізраїлем продовжує загострюватись.

Війна в Ізраїлі: блокада Сектора Гази, завершена "перша фаза" операції та врятовані заручники

Станом на ранок 8 жовтня вже завершена “перша фаза” операції, є врятовані заручники, а армія Ізраїлю оголосила Сектор Гази закритою військовою зоною. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Блокада Сектора Гази

Армія Ізраїлю оголосила Сектор Гази закритою військовою зоною. Тепер вхід туди суворо заборонено. Крім того, туди припиняється подача електроенергії, палива та товарів.

“Перша фаза” операції закінчена

Прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що країна вступає у довгу і важку війну, до якої її змусив “убивчий напад ХАМАС”. Він наголосив, що більшість бойовиків, які проникли на ізраїльську територію, було знищено. А уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, пального й товарів у Сектор Гази.

Речник ЦАХАЛу, підполковник Джонатан Конрікус наголосив, що влада сподівається закінчити війну до світанку.

“Сподіваюся, що на світанку ми зможемо оголосити, що ми нарешті відновили суверенітет і порядок в Ізраїлі. Але цього ще не досягнуто. І це буде нашим пріоритетом номер один”, – сказав Конрікус.

Врятовані заручники

Як відомо, ХАМАС взяли у заручники десятки ізраїльських військових і цивільних. Повідомляється, що ситуацію із заручниками в їдальні кібуцу Беері було вирішено і їх врятовано.

Ізраїльські сили безпеки контролюють поліцейську станцію Сдерот

За словами представника поліції південного округу, поліцейські сили південного округу Ізраїлю та солдати армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) забезпечили контроль над поліцейською станцією Сдерот.

“Починаючи з ранку, поліцейські сили південного округу та солдати ЦАХАЛу працюють над нейтралізацією терористів, які проникли на станцію Сдерот”, – сказав речник поліції.

Близько 10 озброєних терористів були нейтралізовані після того, як силам було наказано вести бойовий вогонь “усіма засобами” по станції, де “закріпилися бойовики”.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня з сектора Гази по Ізраїлю масовано були запущені ракети, у містах спалахнули пожежі.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Ізраїльська армія оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку «Хамасу». Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що «країна перебуває у стані війни».

Станом на вечір суботи, кількість жертв атаки терористичного угрупування ХАМАС проти Ізраїлю зросла до більш ніж 200 осіб, понад 1100 осіб дістали поранень.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено