Івано-Франківськ

Людина з великим серцем: у Києві попрощались з прикарпатцем Василем Полагнюком “Буревій” (ФОТО)

Василь Полагнюк був командиром роти у бригаді Нацгвардії «Буревій», він отримав несумісні з життям поранення у Серебрянському лісі на Луганщині.

vasyl10 scaled

Василь Полагнюк народився на Івано-Франківщині, він був професійним кінологом, служив у Нацгвардії.

З початку широкомасштабного вторгнення став добровольцем у військовій частині 3030, був там командиром взводу, а потім, вступив до підрозділу «Буревій”, пише ПІК з посиланням на “Вечірній Київ”. 

Боєць з позивним «Зуб» розповів, що із полеглим захисником воював ще під Сєвєродонецьком.

«Він там себе проявив, як гарний командир і людина з великим серцем. Впродовж всієї війни він завжди думав про особовий склад, про свою сім’ю. Він був гарним сім’янином. Він пішов у „Буревій“ з „Гвардії наступу“ ще до комплектації підрозділу. Він до цього був добровольцем у частину 3030, був там командиром взводу і поїхав на виконання бойового завдання. На момент переходу у „Буревій“ Василя поставили на посаду командира роти тому, що він був дійсно достойний. Він помер від ран у госпіталі в Дніпрі. А поранення, несумісні з життя він отримав у Серебрянському лісі», — поділився спогадами про командира боєць.

vasyl8 scaled

Всі побратими говорили про те, що Василь Полагнюк був ідеальним командиром.

«Переживав за своїх хлопців, підтримував у складну хвилину, завжди допомагав, коли комусь було погано. Ми служили разом майже два роки, пройшли багато чого… Він, коли перевівся до нашого взводу — дуже багато зробив. Він став ротним. Надійним був і переживав за особовий склад. Дуже шкода, що втратили таку людину», — розповів військовий за позивним «Драп».

Військові були дуже сумні на прощанні з ротним. Вони зізнались, що втратили виняткову людину.

vasyl18 scaled

«Він був сильним командиром. Це означає, що він не сидів і не ховався, він виходив з хлопцями на позицію. Таких командирів мало», — розповів «Ворон», він разом служив півтора року із загиблим Захисником ще під Бахмутом.

Дружина загиблого воїна Діна Полагнюк написала у фейсбук напередодні, що її чоловік був «найкращим батьком та сином, Героєм України, який віддав своє життя обороняючи рідну Україну».

Труну з тілом Героя несли під сурми й бій барабанів, а на площі перед собором вдарили у дзвони.

Василя Полагнюка поховають на Прикарпатті. Похорон відбудеться 16 травня 2024 року о 10.00 годині в селі Текуча.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено