Івано-Франківськ

Прикарпаття займає перше місце в Україні за споживанням молока

Споживчі ціни на молоко в області коливаються від 40 до 42 гривень.

Прикарпаття займає перше місце в Україні за споживанням молока

Прикарпаття займає перше місце серед регіонів держави за споживанням молока та молочних продуктів. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Кількість корів на кінець 2023 року в області становила 54, 7 тисяч голів. Виробництво молока становить 341, 4 тисяч тонн.

441673385 3583510548569784 6295749235741560907 n

До слова, першого червня в Україні та світі відзначають Всесвітній день молока. Молоко та молочні продукти щодня вживає близько шести мільярдів людей. Мета свята- популяризація молока і молочних продуктів серед людей, а також інформування населення про діяльність, пов’язану з молоком і молочним виробництвом.

Цікаві факти про молоко:

  • Питне молоко — найпоширеніший молочний продукт, вироблений в світі.
  • Корова  в середньому дає 90 склянок молока в день.
  • Молоко стає білим через білок казеїну, який в ньому міститься. Казеїн утворює частинки кулястої форми — міцели, які забарвлюють молоко в білий колір.
  • Щоб залишатися здоровими, необхідно вживати три молочні продукту в день, адже саме в них міститься 80% від добової норми споживання кальцію для дорослої людини.
  • Індія є найбільшим виробником молока, за нею йдуть Сполучені Штати Америки, Китай, Пакистан і Бразилія.
  • Молоко допомагає боротися з безсонням. Цей продукт розслабляє нервову систему. Стакан теплого молока із додаванням ложечки меду — найпростіший і дуже дієвий рецепт від безсоння.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено