Івано-Франківськ

Сезон черешень: скільки ягід можна з’їсти за один раз

За допомогою черешні можна поліпшити сон, зір, роботу мозку, серця, кишківника тощо. 

Сезон черешень: скільки ягід можна з'їсти за один раз

В Україні стартував сезон черешень. Але за один раз можна з’їсти не більше 300-400 г черешень. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua 

“Черешня – чудове джерело енергії, адже містить багато природних цукрів – фруктозу, глюкозу і сахарозу. Зважаючи на низький ГІ (глікемічний індекс), а у черешні він коливається від 22 до 30 залежно від сорту, цукор в крові буде підніматися повільно. Її можна сміливо назвати вітамінною бомбою – в ній містяться вітаміни А, С, В, Е, К т РР, що корисно впливають на зір, шкіру та організм людини в цілому”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, черешня – чудове джерело клітковини, яка покращує моторику шлунково-кишкового тракту і живить мікрофлору в кишечнику. До того ж, черешня – низькокалорійний десерт, у 100 г є всього 50 ккал.

Завдяки високому вмісту калію ягода корисна для роботи серцево-судинної системи, а вміст кумарину в ній попереджає утворення тромбів та бляшок.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено