Івано-Франківськ

Європейський Союз створив комісію для боротьби з корупцією в Україні

Створення комісії є однією з умов погодження Україні 50 млрд євро від Євросоюзу.

Європейський Союз створив комісію для боротьби з корупцією в Україні

Європейський Союз створив Ревізійну раду Українського фонду, яка контролюватиме використання міжнародної допомоги, а також запобігатиме шахрайству, корупції та конфліктам інтересів. Про це повідомляє Офіційний журнал ЄС, пише ПІК.

“Новостворена Аудиторська комісія має на меті сприяти Києву у контролі за використанням міжнародної допомоги, а також у запобіганні шахрайству, корупції та конфліктам інтересів. Підзвітний ЄК орган формується терміном до 30 червня 2028 року”, – йдеться у повідомленні.

Аудиторська рада складатиметься з трьох членів та базуватиметься у Брюсселі, тоді як окремий секретаріат розташується у Києві. Аудиторська рада забезпечуватиме регулярний діалог та співпрацю з Європейською Рахунковою палатою, а також з Рахунковою палатою України та іншими інституціями, за потреби. Передбачається, що щороку у столиці Бельгії проводитиметься не менше шести засідань комісії.

Новостворений орган отримає право вимагати необхідну інформацію, звертатися до компетентних органів, здійснювати власні перевірки системи управління та контролю в Україні.

“Раніше у Сполучених Штатах пояснили, що в Україні можуть зробити більше для боротьби з корупцією у країні. Як зауважив речник Державного департаменту Метью Міллер, влада США давно веде відповідні діалоги з урядом в Україні. Загалом у США позитивно оцінюють конкретні кроки України в боротьбі з корупцією, та, однак наголошують, що можна зробити більше”, – додають в ЄС.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено