Івано-Франківськ

Активісти подали в суд на власницю готелю “Дністер”: що вимагають? (ФОТО)

"Це буде перший прецедент в Україні, коли суд змусить повернути історичну споруду до її автохтонного вигляду", - наголошують позивачі.

Громадські організації Івано-Франківська подали позовну заяву в Івано-Франківський міський суд на власницю готелю “Дністер” Надію Лєвшакову та завідувача сектору з питань охорони культурної спадщини Івано-Франківської обласної військової адміністрації Андрія Давидюка.

Про це у коментарі Суспільному повідомив голова організації “Архітектурна варта” Ростислав Шпук, пише ПІК із посиланням на “Суспільне”.

Ініціаторами заяви є громадські організації “Ініціатива ЦСМ”, “Мами Прикарпаття”, “Архітектурна варта”, “Мультимедійна лабораторія”, а також благодійний фонд “Творча Криївка”.

Готель "Дністер"

“Дістали Бойки, відмовилися розісклити колонаду. Це буде перший прецедент в Україні, коли суд змусить повернути історичну споруду до її автохтонного вигляду“, — каже Ростислав Шпук.

У заяві зазначили, що співзасновниця фірми “Надія” та власниця готелю “Дністер” Надія Лєвшакова порушила Конституцію України та Закон України “Про охорону культурної спадщини”.
Готель "Дністер"

“Конституція і цей закон говорять, що зовнішність пам’ятки архітектури чи історичної спадщини належить народу, і єдине, що можна з нею робити, — наближати до авторського вигляду. Сім’ї Бойків видали дозвіл на реставрацію. Вони підписали охоронний договір № 336 і зробили все навпаки. Просимо накласти арешт на готель, поки родина Бойків не поверне його до автохтонного вигляду”, — йдеться у заяві.

Документ
Окрім того, голови громадських організацій просять суд притягти до відповідальності другого підписанта охоронного договору № 336 — завідувача сектору з питань охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОВА Андрія Давидюка.

23 червня 2024 року Ростислав Шпук оприлюднив у Facebook звернення до голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук щодо звільнення Андрія Давидюка.

“Просимо звільнити з посади завідувача сектору з питань охорони культурної спадщини Андрія Давидюка за профнепридатність і хабарництво, яке яскраво проявилося у випадку з готелем “Дністер”, — йдеться у зверненні.

9d4ccd88048c637711

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено