Івано-Франківськ

Місто готує позов до суду – Марцінків про готель “Дністер”

Мер просить долучитися активістів і юристів.

IMG 20230617 162820 353 scaled

Сьогодні, 20 червня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму відеозверненні заявив, що місто прийняло рішення подавати до суду по готелю “Дністер”, власники якого не хочуть розісклити колонаду, пише ПІК.

“На справді, судитись мала б ОДА, бо дозвіл давали вони. Усі дозволи видавала ОДА та Київський держархбудконтроль. Ми готуємо позовну заяву і прошу активістів долучитися. Бо легко писати в соцмережах і кидатись звинуваченнями, тому прошу долучитись практично”, – сказав Марцінків.

Надія Кедик, очільниця юридичного департаменту, займається цим питанням. Мер зазначив, що вже підготували і відправили запити в усі органи, які видавали ці дозвільні документи, щоб мати на що опиратись.

“Я вважаю, що якщо людина дала слово, вона має його дотримуватись. Мені дивно виглядала заява представника фірми «Надія», що вони не мали можливості розісклити через війну. Не треба списувати все на війну, ця позиція неприйнятна. Долучайтесь до позовної заяви і суду”, – додав мер.

Що передувало?

В Івано-Франківську навколо “відреставрованого” готелю “Дністер” зчинився скандал. Містяни обурилися, адже готель є пам’яткою архітектури місцевого значення, а реставратори змінили вигляд будівлі, що заборонено законом. Окрім цього підколонний простір – засклили. 

У суботу 17 червня активісти, митці та небайдужі мешканці міста вийшли на  «екскурсію» під назвою “Сплав по “Дністру”, аби захистити громадський простір, а саме – підколонні приміщення, які, власники готелю засклили і, судячи з усього, планують перетворити на “бутіки”.

Марцінків також висловив бажання підписати це звернення.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено