Івано-Франківськ

Марцінків каже, що теж хоче підписати звернення до президента, щодо готелю “Дністер”

Небайдужі звернулися до президента, аби врятувати історичну спадщину.

1 11 scaled 1

Як повідомляла ПІК, активісти підготували вимогу до президента України, в якому просять втрутитися у ситуацію та змусити власників готелю “Дністер” розісклити колонаду.

Бажання підписати це звернення висловив й міський голова Івано-Франківська, якого активісти неодноразово звинувачували у сприянні незаконній реставрації готелю. Натомість він заявляє, що міська влада жодних дозволів не давала, адже це компетенція ОДА та Державної архітектурно-будівельної інспекції, що знаходиться у Києві.

“Я читав звернення до президента, підтримую і сам підпишу його. Для того, щоб перевірили чи були дотримані всі норми законодавства. Хочу підкреслити: місто не дає дозвільні документи такого класу СС-3. Його може видавати відповідний орган культурної спадщини, підпорядкований Департаменту культури ОДА і відповідно дозвіл і його затвердження проходить через Київський держархбудконтроль. Моя позиція не змінювалась. В такому вигляді Дністер не мав бити реконструйований. Але цим би напевно мали займатись правоохоронні органи, а ініціювати – ОДА, яка видає дозвільну документацію. Тому підтримую повністю звернення, яке вчора (ред. в суботу) зачитали – його обов’язково, як тільки буду мати на руках – підпишу” – каже Руслан Марцінків.

Що передувало?

В Івано-Франківську навколо “відреставрованого” готелю “Дністер” зчинився скандал. Містяни обурилися, адже готель є пам’яткою архітектури місцевого значення, а реставратори змінили вигляд будівлі, що заборонено законом. Окрім цього підколонний простір – засклили. 

У суботу 17 червня активісти, митці та небайдужі мешканці міста вийшли на  «екскурсію» під назвою “Сплав по “Дністру”, аби захистити громадський простір, а саме – підколонні приміщення, які, власники готелю засклили і, судячи з усього, планують перетворити на “бутіки”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено