Івано-Франківськ

Мер Франківська підписав звернення до президента, щодо готелю “Дністер” (ФОТО, ВІДЕО)

Тим часом, самі готельєри передумали розіскляти підколонний простір.

MyCollages 2023 06 21T204235.261 scaled

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків таки виконав свою обіцянку і підписав звернення до президента України, в якому просять втрутитися у ситуацію та змусити власників готелю “Дністер” розісклити колонаду.

Про це на власній сторінці у соцмережі повідомив місцевий активіст Ростислав Шпук.

«Мер наше звернення до президента підписав, з власної ініціативи і навіть не дивлячись на те, що там є звинувачення місцевої влади у бездіяльності.  Це гідно, дякуєм», – йдеться у дописі.

222 3

Нагадаємо, днем раніше стало відомо, що Івано-Франківська міська рада подає до суду щодо «Дністра».

«Ми готуємо позовну заяву і прошу активістів долучитися. Бо легко писати в соцмережах і кидатись звинуваченнями, тому прошу долучитись практично. Ми також підготували і відправили запити в усі органи, які видавали ці дозвільні документи, щоб мати на що опиратись. Долучайтесь до позовної заяви і суду», – наголосив Марцінків.

333

Яка позиція власників готелю?

Днями заступник генерального директора фірми “Надія” Роман Король озвучив позицію керівництва, зокрема, про те, що всі дозвільні документи в Бойка є й що такий проєкт задумували з самого початку. Мовляв, плани піти назустріч громаді змінила повномасштабна війна:

“Два роки тому ми пообіцяли розісклити колонаду, тобто це не була гра на публіку. На той час власниця, Надія Лєвшакова, справді була готова це зробити, але дуже кардинально думку поміняло власне повномасштабне вторгнення росії. Рішення Надії Миколаївни  не розіскляти колонаду в той час, коли вороги руйнують, тобто не руйнувати те, що вже було зроблено”.

Що передувало

В Івано-Франківську навколо “відреставрованого” готелю “Дністер” зчинився скандал. Містяни обурилися, адже готель є пам’яткою архітектури місцевого значення, а реставратори змінили вигляд будівлі, що заборонено законом. Окрім цього підколонний простір – засклили. 

У суботу 17 червня активісти, митці та небайдужі мешканці міста вийшли на  «екскурсію» під назвою “Сплав по “Дністру”, аби захистити громадський простір, а саме – підколонні приміщення, які, власники готелю засклили і, судячи з усього, планують перетворити на “бутіки”.

1 11 scaled 2

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено