Івано-Франківськ

До 25 тисяч гривень штрафу: як українців каратимуть за прослуховування російської музики

Контроль за дотриманням цього правила покладено на керівників закладів торгівлі, громадського харчування та сфери послуг.

Feliz Dia Mundial de la Radio scaled

В Україні можуть значно збільшити штрафи за прослуховування російської музики у громадських місцях. Зараз штраф становить 70 гривень, але він може зрости до 5100-25500 гривень, пише “Судово-юридична газета”.

Про це йдеться у новому законопроєкті №9547, зареєстрованому у Верховній Раді.

Згідно з ним, керівники закладів будуть відповідальні за те, щоб російська музика не звучала у їхніх приміщеннях. Штрафи будуть накладатися на них, а не на окремих громадян.

Підтримку цій ініціативі вже висловили деякі депутати та мовний омбудсмен, аргументуючи її необхідністю зміцнення національної безпеки та зменшення впливу держави-агресора на українців.

Законопроєкт №9547, зареєстрований у Верховній Раді, передбачає підвищення відповідальності за публічне використання музики російською мовою у закладах торгівлі, громадського харчування та сфери послуг. Штрафи за порушення цього закону пропонуються у розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-8500 гривень).

За повторне порушення протягом року штраф складатиме від 1700 до 25500 гривень.

Нагадаємо,  у Полтаві молодь розважалася під російську музику, бо їм “набридла” війна

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено