Івано-Франківськ

“Музична мобілізація”: Kalush Orchestra закликав українців відмовитися від російської музики

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, пісні російських виконавців залишаються у топах різних музичних платформ.

Zapysaty scaled

Очевидно, що російські артисти сплачують податки в казну держави терориста, яка спрямовує ці кошти в тому числі й на зброю, яку росія використовує для руйнування українських міст та смертей ні в чому не винних українців. Тож ті, хто слухають їхню музику та дивляться кліпи — спонсорують цю війну.

Про це інформує Міністерства цифрової трансформації та Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП), пише ПІК

«Якщо в трендах YouTube, на стрімінгових платформах домінує російське — значить, прямо зараз відбувається культурна окупація України. Музика — це також зброя. І тут нам не потрібен лендліз, щоб боротися з російським контентом.  ЗСУ виганяє окупантів з наших селищ і міст, ми маємо вигнати їх з наших колонок і вух. Тому прямо зараз, ми оголошуємо музичну мобілізацію України! Хто з нами – той пришвидчує завешення війни в Україні!» – зазначив лідер гурту Олег Псюк.

Якщо українці послухали пісню російського виконавця 1 млн разів, то його команда отримає близько 8 тисяч доларів. Далі з цих коштів сплачують податки в російський бюджет, який і фінансує армію.

Наприклад, у 2019 році російський музичний ринок сплатив 277,6 млн доларів податків. Їх вистачить, щоб профінансувати понад 5 тисяч солдатів російської армії на рік.

Команда Kalush Orchestra підготувала спеціальну відеоінструкцію, в якій розповідає, як позбутися російської музики і чому важливо це зробити. Крім того, щоб оновити свій плейлист, музиканти пропонують добірки з популярними треками українських виконавців.

Нагадаємо, «Музична мобілізація» – це проєкт запущений лейблом ЕНКО (до складу якого входять артисти Kalush Orchestra і KOZAK SIROMAHA) та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики і Міністерства цифрової трансформації  для боротьби з російською пропагандою, одним із різновидів якої є російська музика.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено