Івано-Франківськ

Депутати Франківської міськради закликали відмовитись від російської музики та серіалів

В Івано-Франківську 10 червня відбулась сесія міської ради.

online sanctions cover 900x485 780x470 1

Зокрема, під час засіданян депутати проголосували за звернення до  Президента України та Голови Верховної Ради України щодо  частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську опрацювали питання встановлення нових норм порядку організації  вуличних мистецьких виступів у місті.

На черговому засіданні виконавчого комітету проголосували за новий порядок, в якому, зокрема, не допускається публічне виконання творів російською мовою, в тому числі які можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, або ж дискримінації прав та свобод людини, чи мають нецензурний характер.

“Адже російськомовна продукція, незалежно якого змісту, не повинна лунати в наших містах, особливо зараз. Контролювати виконання цих вимог буде Муніципальна інспекція та правоохоронні органи”,– написав на своїй ФБ-сторінці Руслан Марцінків.

А на сесії міської ради депутати проголосували за звернення щодо заборони в Україні відтворення музичної продукції походження держави-агресора. 

“Закликаємо всіх відмовитись від російської музики, серіалів та будь-якої непрямої підтримки країни-агресора. Відповідне рішення щодо заборони публічного виконання творів російською мовою, в тому числі, які можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, або ж дискримінації прав та свобод людини, чи мають нецензурний характер, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради уже ухвалив на території громади. Тепер черга за всією Україною”, – йдеться у зверненні.

Читайте також на ПІК: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено