Івано-Франківськ

Був добрим, майстром на всі руки: у Франківську вшанували пам’ять полеглого військового (ФОТО)

Пам’ятний знак розмістили на фасаді житлового будинку, де проживав військовий – на вулиці Довженка, 10.

pryjmak scaled

В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку полеглому військовому Руслану Приймаку. Вшанувати пам’ять захисника прийшли рідні, побратими, знайомі.

Для товаришів по службі Руслан Приймак був надійною опорою та сміливим вояком із веселим характером, йдеться у повідомленні на сторінці міського голови. 

«Нам випала честь воювати разом. Дуже багато підбадьорював. Знаєте, такими прислів’ями різними. Він як щось скаже, ми одразу починаємо сміятися. Веселий чоловік був. Дуже багато розповідав за дітей своїх. Як ішли на роботу, про що говорити? Про дітей, родину свою», – каже побратим загиблого Руслана Приймака Федір Сов’як.

Дружили з дитинства та були родичами – розповідає про полеглого військового міський голова Руслан Марцінків. Каже, попри складну життєву долю, Руслан Приймак умів жити та був справжнім патріотом.

«У дитинстві ми приходили на Великдень, на Різдво до Руслана, бо він плюс-мінус мій ровесник, на два роки старший за мене. І я пам’ятаю, наскільки велика родина, багато дітей. Досить така складна життєва історія. Досить йому було непросто по життю, але він патріот і, не роздумуючи, коли почалася війна, пішов у Коломийське ТРО, і, на жаль, трагічно загинув», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

3 квітня 2022 року Руслан Приймак став на захист України у складі 77 батальйону 102 бригади ТРО. Служив на Донецькому, Харківському та Запорізькому напрямках.

Вдома на нього чекали дружина та двоє дітей – 6-річний Матвій та 11-річна Даринка.

«Підтримки мені, підтримки дітям. Пораду якусь дати. От я іду на стометрівку, іду на кладовище. Я там говорю з ним, мені здається, що він мені там підказує, що мені робити і я продовжую далі все, що він мріяв зробити. Обіцяю йому, що все, що він хотів, ми те завершимо так, як воно має бути. Він був добрим, майстром на всі руки. Були в нього золоті руки. До чого брався, все він мав зробити. Не тільки по ремонту, не тільки по будівництву, але і торта спекти, а сюрприз якийсь підготувати для нас», – ділиться спогадами дружина загиблого Руслана Приймака Оксана Сокольська.

Військовий загинув 16 липня 2023 року.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено