Івано-Франківськ

У селі на Закарпатті вовк зайшов на подвір’я і загриз собаку (ВІДЕО)

У Порошкові цей випадок став першим, а от пів року назад подібна ситуація була у сусідніх селах.

photo 2024 07 18 18 44 06 scaled

У селі Порошково на Закарпатті вовк зайшов на подвір’я і загриз собаку. Сталося це днями, близько другої ночі.

Про це Mukachevo.net повідомили в Закарпатському обласному товаристві мисливців та рибалок.

Вовка зафіксувала камера зовнішнього відеоспостереження. Він зайшов прямо на подвір’я до людей і викрав собаку.

“У Порошкові цей випадок став першим. Досі вовка у селі ніхто не бачив. Проте, ще пів року тому аналогічні ситуації були в сусідніх населених пунктах: Зарічеві, Сімері, Сімерках та Буковці. Тоді, відразу кілька хижаків атакували села”, – повідомляє видання.

У Закарпатському обласному товаристві мисливців та рибалок зазначають, що через заборону полювання, що діє в Україні з початку повномасштабного вторгнення, популяція хижаків в закарпатських лісах зросла щонайменше у чотири рази.

Вовки, шакали, лисиці та інші звірі дедалі частіше спускаються до людей у пошуках їжі і це, кажуть фахівці, дуже небезпечно.

Хижаки також можуть переносити низку інфекцій. За останні два роки, закарпатські фахівці зафіксували у диких звірів сказ та лептоспіроз.

Нагадаємо, у січні єгері повідомляли, що в Івано-Франківській області, через заборону регулювання хижаків, збільшилася чисельність вовків.

До слова, з кожним роком на Прикарпатті зростає популяція лисиць. У 2021 році в Івано-Франківській області зафіксували 767 лисиць. У 2022 їх кількість збільшилася до 779. У 2023 році на Прикарпатті виявили вже 1099 лисиць.

В області зростає кількість скарг від місцевих жителів про появу лисиць в населених пунктах. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено