Івано-Франківськ

В Україні пенсіонерам, які працюють можуть зменшити пенсію: причина

Не є секретом, що в Україні вкрай низькі пенсії. 

В Україні пенсіонерам, які працюють можуть зменшити пенсію: причина

У Пенсійному фонді України повідомили, що деяким пенсіонерам можуть скоротити пенсії на 20%. Йдеться про тих людей, які працюють, але не повідомили про це Пенсійний фонд, пише ПІК.

“У разі працевлаштування або звільнення з роботи пенсіонер протягом 10 днів має повідомити про цей факт органи Пенсійного фонду. Якщо пенсіонери не повідомляють про працевлаштування чи звільнення з роботи або ж повідомляють невчасно — отримують виплати незаконно, і їх необхідно буде повернути”, – йдеться у повідомленні.

Пенсіонери мають можливість сплатити штраф у розмірі 20% добровільно, або ж його стягуватимуть через суд. Коли ж пенсіонери повідомляють про звільнення, то мають право на підвищення пенсії та надбавки. Їм проводять перерахунок пенсій, коли підвищується прожитковий мінімум.

Пенсіонери, які мають ФОП, але не мають доходу, не можуть вважатися такими, що не працюють і претендувати на підвищення пенсій. Спершу слід закрити ФОП. До того моменту ПФУ вважає таких пенсіонерів працевлаштованими.

Щоб повідомити у Пенсійний фонд про працевлаштування чи звільнення, потрібно подати відповідну заяву та документи офлайн чи онлайн.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено