Івано-Франківськ

Зеленський присвоїв звання “Герой України” Руслану Данку з Косівщини посмертно

Воїн загинув на Запоріжжі прикриваючи вихід однієї із бойових груп.

Зеленський присвоїв звання "Герой України" Руслану Данку з Косівщини посмертно

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання “Герой України” з наданням ордена “Золота Зірка” Руслану Данку з Косівщини посмертно. Про це повідомляє 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, пише ПІК.

Військовий служив командиром розвідувального взводу 74 окремого батальйону. За час несення служби старший лейтенант мав понад 100 бойових виходів. 

“23 лютого 2024 року поблизу Малинівки Пологівського району Запорізької області, при виконанні бойового завдання, прикриваючи відхід однієї із бойових груп, внаслідок прямого влучання ворожого «дрона-камікадзе» Руслан Данко загинув”, – йдеться у повідомленні. 

До слова, Руслан Данко народився у селі Смодна на Косівщині. З дитинства полеглий військовий займався боротьбою греко-римського стилю. Здобув спортивне звання «кандидат у майстри спорту». До війни займався тренерською діяльністю з греко-римської боротьби та змішаних єдиноборств, за що у війську отримав свій позивний «Тренер».

Наступного дня після початку повномасштабної війни разом із групою спортсменів-однодумців вступив до лав 74 окремого батальйону 102 окремої бригади Сил ТРО ЗСУ, в якому обіймав посади командира взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки, пізніше, командира розвідувального взводу.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено