Івано-Франківськ

Дебати у США: що кажуть Трамп та Гарріс про підтримку України

Відбулися перші дебати кандидатів.

IMG 20240911 064254 047 scaled

Сьогодні у четвертій годині ранку за київським часом, у Філадельфії відбулися дебати між кандидатами у президенти США — республіканця Дональда Трампа і демократки Камали Гарріс.

Одне із питань на дебатах стосувалося підтримки України. На запитання ведучого дебатів, чи хочете ви, щоб Україна виграла війну, Трамп двічі ухилився від прямої відповіді і сказав, що в інтересах США, щоб війна закінчилася.

Окрім того, Трамп заявив, що зможе завершити війну в Україні ще до того, як вступить на посаду:

“Я хочу, щоб ця війна зупинилася, я хочу щоб люди не вмирали мільйонами…Що я зроблю, я поговорю з одним, поговорю з другим, я зберу їх разом…Я знаю Зеленського дуже добре, путіна дуже добре. Вони поважають мене і не поважають Байдена, тому що його немає за що поважати. Ми зараз граємося з вогнем щодо Третьої світової”, – заявив Трамп.

Трамп також нагадав, що у путіна є ядерна зброя, але про це нібито ніхто не говорить.

Гарріс нагадала про допомогу, яку спільно надавали США та партнери Україні.

“Причина, з якої Дональд Трамп каже, що ця війна закінчиться протягом 24 годин, в тому, що він просто здасться. Я зустрічалася з Зеленським за кілька днів до того, як Росія вторглася в Україну. Я поділилася з ним даними американської розвідки про те, як він може захистити себе. Через кілька днів я поїхала на східний фланг НАТО до Польщі та Румунії. Ми об’єднали 50 країн, щоб підтримати Україну. Завдяки нашій підтримці…Україна має можливість захищатися…Ми розуміємо важливість НАТО, і того, що зробили, щоб зберегти здатність українців боротися за незалежність. Інакше Путін сидів би в Києві і дивився на решту Європи, починаючи з Польщі”, – сказала Гарріс.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено