Івано-Франківськ

У Раді можуть посилити кримінальну відповідальність за підпал авто військових

Загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

10b2ed39d1923d95

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець ініціював зміни до Кримінального кодексу щодо посилення кримінальної відповідальності за вчинення посягань на здоров’я чи майно військовослужбовця або члена його родини.

Про це омбудсмен повідомив у середу.

“З інформації, що міститься у відкритих джерелах, з’ясував, що правоохоронні органи зафіксували 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів від початку року“, – повідомив Лубінець.

За його словами, загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

“У посяганнях на військовослужбовців є посягання не лише на здоров’я та власність окремої людини, але і на порядок управління, фундаментальні засади існування будь-якої держави, особливо в період дії воєнного стану“, – сказав омбудсмен.

Лубінець повідомив, що надіслав до Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності ініціативний лист із запропонованими законодавчими змінами до Кримінального кодексу.

“Запропоновував запровадження спеціальної норми про посилену кримінальну відповідальність за вчинення посягань на здоров’я чи майно військовослужбовця або члена його родини у зв’язку з виконанням ним свого службового обов’язку“, – сказав уповноважений.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено