Івано-Франківськ

В Україні 64 посадовцям МСЕК повідомили про підозру, дев’ять людей засудили

СБУ та правоохоронці викривають масштабні корупційні схеми у лавах медико-соціальних експертних комісій.

В Україні 64 посадовцям МСЕК повідомили про підозру, дев'ять людей засудили

У 2024 році за матеріалами СБУ 64 посадовця МСЕК отримали підозри у вчиненні злочинів, а ще 9 людей уже засуджені. Окрім того, також скасовані 4106 висновків про інвалідність, яку призначали на підставі фіктивних документів, пише ПІК.

«У протидії незаконним явищам у сфері діяльності МСЕК Служба безпеки тісно взаємодіє з МОЗ, а також Нацполіцією та ДБР. Ми спільно працюємо над викоріненням будь-яких проявів корупції в системі медико-соціальних експертних комісій», – зазначив голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Також СБУ викрила і припинила діяльність восьми організованих злочинних угруповань, до яких входили представники МСЕК у різних регіонах України. Зокрема, на Закарпатті викрили голову обласної МСЕК і трьох його спільників, які за різні суми хабарів оформлювали ухилянтам інвалідність для зняття з військового обліку.

А у Харківській області нейтралізували організовану злочинну групу із 13 членів обласного МСЕК. Під час обшуків у них знайшли понад 650 тис. доларів. Посадовці продавали ухилянтам підроблені меддовідки для зняття з військового обліку за станом здоров’я.

До слова, президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію МСЕК за численними фактами порушень і фальшивих інвалідностей для посадовців.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено