Волонтери Гончаренко центру та учасниці волонтерського спецзагону «Паляниця» протягом двох днів конструювали на головній площі міста спеціальний стіл площею 77 квадратних метрів, на якому і розмістився їстівний рекорд — 5 900 домашніх пасок.
Волонтери отримали спеціальний сертифікат від «Національного реєстру рекордів України», після чого роздали частину великодніх смаколиків присутнім військовим, а іншу частину відправлять прямо на передову для бійців, які боронять Україну.
Мапа з пасок вийшла розміром 11 метрів 40 сантиметрів на 7 метрів. Для всієї випічки використали тонну борошна, 2 000 яєць, 80 кг вершкового масла, 200 літрів молока, 50 кг цукру. Спецзагін «Паляниця» пече смаколики для військових з першого дня війни. Спочатку це була невелика група волонтерок, які об’єднались на базі Гончаренко центру і готували для військових частин Подільська та Тероборони. Але згодом волонтерська група виросла та відокремилась у великий кулінарний спецпідрозділ. Випічка з Подільська відправляється по всій лінії фронту військовим з усієї країни вже понад рік.
«Головною метою для нас всіх, звісно, було не просто поставити рекорд, а пригостити домашніми пасками якомога більше військових та подарувати їм відчуття дому. Адже Великдень — це важливе сімейне свято. Проте, на жаль, не всі зможуть зустріти його в родинному колі. Тому саме це й об’єднало нашу волонтерську спільноту. Дівчата із загону «Паляниця» під керівництвом Людмили Татар протягом п’яти днів майже цілодобову випікали всі ці тисячі пасок. Нашій наймолодшій господині всього 5 років, а найстаршій — 69 років. Сьогодні ми бачили посмішки військових та чули слова вдячності. І це найцінніше. Усі ми працюємо на перемогу! Всі ми разом зараз створюємо надійний тил, поки наші захисники та захисниці очищують українську землю від рашистської навали», — зазначив засновник мережі Олексій Гончаренко.
На встановленні рекорду розчулилися навіть представники «Національного реєстру рекордів України». Лана Вєтрова, яка працює у реєстрі з 1998 році, була вражена тим, з якою серйозністю волонтери Подільська підійшли до процесу. «Команда готувалась понад місяць, потім тиждень вони пекли паски. Це дійсно рекорд, який має сенс. Ми пишаємось такими українцями», — сказала вона.
Читайте також:
- Великодній кошик: у скільки українцям обійдеться паска, яйця та буженина
- Розпорядок богослужінь на Великодні свята у храмах Івано-Франківська
- Цибуля, буряк, куркума: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками
- Очікується до +12° тепла: якою буде погода на Великдень
- Що не можна класти до великодного кошика, а що можна освячувати – перелік
- Страсний тиждень перед Великоднем 2023 року: традиції кожного дня
- Їдуть додому на Великдень: на польсько-українському кордоні зростає потік мандрівників
- Чому ми фарбуємо яйця на Великдень та що в собі ще несе цей символ
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг