Івано-Франківськ

Поляки страйкують: на кордоні з Польщею великі черги з вантажівок

Так, черга з вантажівок стоїть як на в’їзд до Польщі, так і на в’їзд в Україну, а цифрова черга не

Поляки страйкують: на кордоні з Польщею великі черги з вантажівок

З 4 травня на кордоні Ягодин – Дорогуськ між Україною та Польщею утворилися величезні черги вантажівок. Все тому, що польські перевізники розпочали страйк та заблокували під’їзні шляхи до Дорогуська. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Зазвичай повз кордон проїздили близькою 700 вантажівок за день, але за минулу добу його вдалося перетнути лише двом десяткам, адже пропускають в Польщу лише одну фуру на годину. Без затримок курсують лише пасажирські автобуси. З вантажів в Україну страйкарі пропускають лише гуманітарку, автобуси, пальне та вантажівки з тваринами”, – йдеться у повідомленні.

Причина конфлікту та спроби вирішення

Влітку запрацював транспортний безвіз між Україною та Євросоюзом. Через це українським перевізникам скасували дозволи на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень. Польські протестувальники вимагають повернути ці дозволи назад.

За заявами страйкувальників, така ситуація на міжнародному пропускному пункті триватиме аж до 3 червня. Та українська влада вже зробила крок до врегулювання конфлікту.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення задовольнити одну з головних вимог страйкарів. А саме, скасувати штрафи за відсутність дозволів для перевезень до України з третіх країн ЄС:

“Завдяки цьому вже з 8 травня польські перевізники зможуть виконувати перевезення з будь-якої країни ЄС до України без відповідних дозволів та вимог щодо екологічних стандартів транспортних засобів”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено